2017-10-04 13:25:37• hírek • Szatmár.ro

Nagypeleskén ünnepeltek a Barátság Klub nyugdíjasai

Az Idősek Világnapja alkalmából, ismét ünnepelni gyűlt össze az RMDSZ nyugdíjas szervezete.

A Barátság Klubnak több mint száz tagja, Bunna Terezia titkár vezetésével, buszokkal és személyautókkal már délelőtt kivonult a Szatmárnémetitől nem messze található Nagypeleskére. Ott részt vettek a falu görögkatolikus templomában tartott ünnepen. A legszentebb Istenszülő oltalmának ünnepére az egyházközség a magyarországi Fehérgyarmatról hívott vendégszónokot, Ft. Kovács Róbert tisztelendő személyében. A szentmise végén Gellért Ágnes „Világ idősei” című versét adta elő, majd Takács Sz. Iván Mária egyházközségi tag mondott méltató szavakat, végül a minsitránsok időseket köszöntő verseinek szavalatát hallgathatták meg a jelenlévők.

A templomi ünnepet követően a település művelődési házába vonultak, ahol közös ebéden vettek részt, majd kezdődhetett az idősek-napi zenés mulatozás. A talpalávalót a Peleskei Vigadó nevű helybéli együttes biztosította, akik megállás nélkül húzták, ugyanis a jelenlévő idősek, fiatalokat megszégyenítő módon bizonyították, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

A délután folyamán a peleskei gyerekek rövid bohózattal kedveskedtek a vendégeknek, Pelei Roxana és André Aliz előadásában. Később pedig szalonnasütésre is sor került. A felejthetetlen nap jó alkalom volt arra is, hogy újabb barátságok köttessenek, sőt, rég nem látott ismerősök találkozhattak, valamint elfelejtett rokonok is újra láthatták egymást. Az összejövetel a Görögkatolikus Egyház és a Szent Anna Nőszövetség közös szervezésében valósult meg – tájékoztatta lapunkat ifj. Pallai Béla az egyházközség vezetője.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: